Personen- en familierecht

Personen Familierecht Notaris Schaap Zeewolde

 

Of het nu gaat om trouwen onder huwelijkse voorwaarden, een samenlevingscontract of een testament. Voor iedere fase in uw leven kunt bij Notaris Schaap terecht.


Huwelijkse voorwaarden

Gaat u trouwen of gaat u een geregistreerd partnerschap aan? Dan regelt de wet automatisch een aantal rechten en plichten. Wilt u zelf bepalen hoe bepaalde zaken geregeld zijn, dan legt u dit vast in voorwaarden.  

Lees meer


Samenlevingscontract

In een samenlevings­contract/samenlevings­overeenkomst kunnen samenwoners allerlei afspraken vastleggen. Denk hierbij aan welke goederen van u persoonlijk zijn en welke gezamenlijk. Dit geldt ook voor de schulden. U kunt ook afspraken maken over de financiën.

Lees meer


Levenstestament

Een levenstestament bestaat vaak uit twee volmachten: een voor de financiële belangen en een voor de medische en persoonlijke zaken. Alle zaken die u geregeld wilt hebben, liggen samen in één akte vast. Dat is het levenstestament. 

Lees meer


Geregistreerd partnerschap

Als u niet wilt trouwen, maar toch uw relatie officieel wilt maken, kunt u kiezen voor geregistreerd partnerschap. Partnerschapsvoorwaarden kunt u opstellen als u en uw partner zelf liever bepalen wat wel en niet van u samen is.

Lees meer


Testament

In uw testament staat wat er met uw geld, huis, bezittingen en eventuele schulden gebeurt na uw overlijden. In uw testament staan uw eigen keuzes. Het is belangrijk om uw testament af te stemmen op uw persoonlijke (gezins)situatie voor nu en in toekomst.

Lees meer