Kopen van een huis

Als de koopovereenkomst is gesloten tussen koper en verkoper, wordt vervolgens de eigendom overgedragen aan de koper op de afgesproken datum. Dat gebeurt bij de notaris. De koper dient op die dag de koopsom te voldoen via de notaris. Vaak financiert een bank de koopsom met een lening.

Eigendomsakte, akte van levering of transportakte

Notaris Schaap treedt bij de overdracht op als onpartijdige partij. Wij verzorgen de eigendomsoverdracht, die wordt vastgelegd in de akte van levering.

Notaris Schaap staat boven de partijen en ziet toe dat ondertekening plaats kan vinden conform de tussen partijen gemaakte afspraken.

Akte van levering bij Notaris Schaap

Bent u voornemens om uw akte van leveringbij Notaris Schaap te ondertekenen en heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Op onze website en in onderstaande brochures kunt u de meeste antwoorden terugvinden, maar mocht dat in uw geval niet zo zijn dan staan wij u graag te woord.

Vraag uw vrijblijvende prijsopgave aan

 

Afspraak bij ons op kantoor? Breng dan het volgende mee:

  • Geldig paspoort of een ander geldig identiteitsbewijs
  • Verkopende partij dient huissleutels mee te brengen

Overige benodigdheden, zoals de koopovereenkomst zijn al in het bezit van de notaris.

Brochure KNB (Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie) Woning kopen Woning verkopen

BrochureWoningKopenBrochureWoningVerkopen

HypotheekaktePasseren
HypotheekaktePasseren

Bij een aankoop kosten-koper heeft een koper altijd vrije notariskeuze. Kies als koper dus zelf uw notaris!

Andere diensten

U kunt bij Notaris Schaap voor nog veel meer diensten terecht. Onderstaand vindt u een kleine selectie.

huis-kopen

Hypotheekakte

Als voor de aankoop van een onroerende zaak financiering nodig is, is een bank veelal de geldverstrekker. Dit doen zij door middel van een hypothecaire lening. 

schenking

Estate planning

Notaris Schaap is lid van de Vereniging van Estate Planners in het Notariaat. Als EPN estate planner bekijken wij onder andere hoe u uw nalatenschap fiscaal aantrekkelijk kunt overdragen aan uw erfgenamen. 

bv oprichten

BV oprichten

Een besloten vennootschap (bv) is een samenwerkingsverband van aandeelhouders. Bij de oprichting worden aandelen uitgegeven aan de oprichter(s) of aan anderen die geld of goederen inbrengen.